Artificial Tears – Novel synthetic tear fluid on a lipid basis

Physiologically, the tear film lubricating the eye is composed of three layers: the mucus layer, the aqueous layer and the lipid layer. Conjunctival goblet cells secrete the hydratable mucus layer, the aqueous tears spread over the mucus layer and Meibomian oil covers the aqueous surface.

Keratoconjunctivitis sicca, also called dry eye syndrome (DES), is an inadequate lubrication of the eye. This is caused by qualitative or quantitative deficiencies in at least one of the three layers of the tear film. The invention discloses a synthetic tear fluid comprising of glycerophospholipids, cholesterol, gangliosid and sphingolipids. It yields an aqueous, lipid-containing suspension spreading over the cornea’s surface as a monolayer and reducing tear film evaporation.

Weitere Informationen: PDF

PROvendis GmbH
Tel.: +49 (0)208/94105 10

Ansprechpartner
Dipl.-Ing. Alfred Schillert

Media Contact

info@technologieallianz.de TechnologieAllianz e.V.

Alle Nachrichten aus der Kategorie: Technologieangebote

Zurück zur Startseite

Kommentare (0)

Schreib Kommentar

Neueste Beiträge

Leistungstest für neuronale Schnittstellen

Freiburger Forschende entwickeln Richtlinie zur einheitlichen Analyse von Elektroden Wie sollen Wissenschaftlerinnen und Wissenschaftler die Leistungsfähigkeit neuronaler Elektroden messen und definieren, wenn es keinen einheitlichen Standard gibt? Die Freiburger Mikrosystemtechnikerin…

Der Iodtransporter der Schilddrüse als vielversprechendes Therapiegen …

… für die Entwicklung einer neuen Krebstherapie Der Einsatz von Radioiod in der Diagnostik und Therapie von gut- und bösartigen Schilddrüsenerkrankungen mithilfe des Iodtransporters „NIS“, der die Aufnahme von Iod…

Wie Mikroorganismen die Atacama Wüste verändern

Von der Mikroskala zur Landschaft Zu Beginn dieses Jahres erregte Dr. Patrick Jung von der Hochschule Kaiserslautern durch die Entdeckung einer neuen Lebensgemeinschaft in der Atacama-Wüste Aufsehen. Jetzt wies er…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close