Forum für Wissenschaft, Industrie und Wirtschaft

Hauptsponsoren:     3M 
Datenbankrecherche:

 

With Hot Air Treatment, Bacteria Fly the Coop

29.01.2013
Poultry producers can reduce bacterial cross-contamination in poultry cages by treating the cages with forced air that's been heated to 122 degrees Fahrenheit, according to a study by U.S. Department of Agriculture (USDA) scientists.

While being transported in coops on trucks, poultry that have bacteria such as Campylobacter can contaminate, through their feces, other poultry that are free of pathogens. Those disease-causing bacteria can then be passed on to the next group of birds during the next trip, and so forth, unless the cycle is broken.

Campylobacter is a food-borne pathogen that can be present in raw or undercooked poultry. Since the bacteria are commonly found in the digestive tracts of poultry, they're readily deposited onto coops and trucks when contaminated animals are transported to processing plants.

In the study, Agricultural Research Service (ARS) microbiologists Mark Berrang and Richard Meinersmann collaborated with researcher Charles Hofacre of the University of Georgia at Athens. Berrang and Meinersmann work in the ARS Bacterial Epidemiology and Antimicrobial Resistance Research Unit in Athens. ARS is USDA's principal intramural scientific research agency, and this research supports the USDA priority of promoting food safety.

The researchers tested the use of hot flowing air to speed the process of drying soiled or washed cages to lower or eliminate detectable Campylobacter on cage flooring.

When the hot flowing air was applied to fecally soiled transport cage flooring samples for 15 minutes after a water-spray wash treatment, Campylobacter levels declined to an undetectable level. Static heat at similar temperatures was not nearly as effective, and unheated flowing air was moderately effective, but less so than hot flowing air.

The study's results were published in the Journal of Applied Poultry Research.

Read more about this research in the January 2013 issue of Agricultural Research magazine:

http://www.ars.usda.gov/is/AR/archive/jan13/bacteria0113.htm

Rosalie Marion Bliss | EurekAlert!
Further information:
http://www.ars.usda.gov

More articles from Agricultural and Forestry Science:

nachricht Climate change: Trade liberalization could buffer economic losses in agriculture
25.08.2016 | Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung

nachricht Fungal intruder ante portas!
19.08.2016 | Leibniz-Institut für Pflanzengenetik und Kulturpflanzenforschung

All articles from Agricultural and Forestry Science >>>

The most recent press releases about innovation >>>

Die letzten 5 Focus-News des innovations-reports im Überblick:

Im Focus: Flexibel statt starr

Gezielter und effizienter Transport zellulärer Frachten durch physikalischen Mechanismus

Damit Zellen richtig funktionieren können, müssen Frachten innerhalb der Zelle ständig von einem Ort zum anderen transportiert werden, wobei es ähnlich zugeht...

Im Focus: Elektronen am Tempolimit

Elektronische Bauteile werden seit Jahren immer schneller und machen damit leistungsfähige Computer und andere Technologien möglich. Wie schnell sich Elektronen mit elektrischen Feldern letztendlich kontrollieren lassen, haben jetzt Forscher an der ETH Zürich untersucht. Ihre Erkenntnisse sind wichtig für die Petahertz-Elektronik der Zukunft.

Geschwindigkeit mag keine Hexerei sein, doch sie ist die Grundlage für Technologien, die nicht selten wie Magie anmuten. Moderne Computer etwa sind so...

Im Focus: Forscher beobachten, wie Chaperone defekte Proteine erkennen

Proteine, auch Eiweiße genannt, erfüllen in unserem Körper lebenswichtige Funktionen: Sie transportieren Stoffe, bekämpfen Krankheitserreger oder fungieren als Katalysatoren. Damit diese Prozesse zuverlässig funktionieren, müssen die Proteine eine definierte dreidimensionale Struktur annehmen. Molekulare Faltungshelfer, die sogenannten Chaperone, kontrollieren den Strukturierungsprozess. Ein Forscherteam unter der Beteiligung der Technischen Universität München (TUM) konnte nun herausfinden, wie Chaperone besonders gefährliche Fehler in diesem Strukturierungsprozess erkennen. Die Ergebnisse wurden im Fachmagazin "Molecular Cell" veröffentlicht.

Chaperone sind sozusagen die TÜV-Prüfer der Zelle. Es handelt sich um Proteine, die wiederum andere Proteine auf Qualitätsmängel untersuchen, bevor diese die...

Im Focus: Mikroskopieren mit einzelnen Ionen

Neuartiges Ionenmikroskop nutzt einzelne Ionen, um Abbildungen mit einer Auflösung im Nanometerbereich zu erzeugen

Wissenschaftler um Georg Jacob von der Johannes Gutenberg-Universität Mainz haben ein Ionenmikroskop entwickelt, das nur mit exakt einem Ion pro Bildpixel...

Im Focus: Streamlining accelerated computing for industry

PyFR code combines high accuracy with flexibility to resolve unsteady turbulence problems

Scientists and engineers striving to create the next machine-age marvel--whether it be a more aerodynamic rocket, a faster race car, or a higher-efficiency jet...

Alle Focus-News des Innovations-reports >>>

Anzeige

Anzeige

IHR
JOB & KARRIERE
SERVICE
im innovations-report
in Kooperation mit academics
Veranstaltungen

VDE und IEEE veranstalten Weltkongress der Consumer-Elektronik auf der IFA

26.08.2016 | Veranstaltungen

IT-Sicherheit – Wettlauf gegen die Zeit

26.08.2016 | Veranstaltungen

Neue Ideen für die Schifffahrt

24.08.2016 | Veranstaltungen

 
B2B-VideoLinks
Weitere VideoLinks >>>
Aktuelle Beiträge

Geothermieforschung: Bund fördert Projekt am Drilling Simulator Celle mit 3,8 Millionen Euro

26.08.2016 | Förderungen Preise

VDE und IEEE veranstalten Weltkongress der Consumer-Elektronik auf der IFA

26.08.2016 | Veranstaltungsnachrichten

Körperwärme als Stromquelle

26.08.2016 | Materialwissenschaften